Tak cukup duit setiap bulan?

Berikut adalah cara-cara untuk menambah pendapatan anda.

1. Sebagai perkerja Part Time

Ini adalah cara yang paling mudah untuk menambahkan pendapatan. Banyak syarikat mahupun entiti yang sentiasa memerlukan pekerja part time. Contoh kerja part time yang boleh dilakukan adalah waiter, cashier, dan lain-lain. Sekiranya menjadi pekerja part time, kemungkinan seseorang itu

2. Jadi Agen

Agent adalah antara cara yang dapat meningkatkan pendapatan bulanan seseorang. Berbanding dengan pekerja part time, jumlah pendapatan yang boleh dihasilkan oleh seorang agent mungkin lebih banyak . Contoh agen, agen insurans, agen coway, dan agen dropship.

3. Pemandu ehailing

Dengan kecanggihan teknologi, telah wujud banyak peluang pekerjaan yang menggunakan servis internet. Salah satu perkhidmatan yang popular pada masa kini, ialah Grab Taxi. Untuk jadi pemandu ehailing, seseorang itu perlu mendaftar dengan syarikat tersebut dan mematuhi peraturan-peraturan yang ditetapkan. Apabila telah selesai semuanya, anda boleh mulakan servis dan jana pendapatan tambahan anda. Jangan lupa, anda perlu mempunyai kereta sebelum manjadi pemandu ehailing.

4. Rider Makanan

Hampir sama dengan pemandu ehailing, cuma bezanya, rider perlu mempunyai motosikal dan menghantar makanan ke depan pintu penerima. Antara servis makanan online yang popular buat masa ini ialah Food Panda, Grab Food dan Dah Makan.

Sekiranya korang ingin menambah pendapatan bulanan korang, boleh la pilih salah satu cara macam di atas tu. Salam Jumaat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s