Sebab kenapa peperiksaan dapat 7G.

Pasti ramai tahu tentang kembar Instafamous popular ini iaitu Ieka Tajudin dan Iera Tajudin dek kerana k0ntr0versi yang tercetus sebelum ini sehingga dikecam teruk.

Isu tersebut menjadi bualan ramai apabila mereka dikatakan menyalahkan guru-guru dan pihak sekolah atas kegagalannya dalam peperiksaan selepas menerima keputusan buruk 7G.

Bagaimanapun, baru-baru ini pasangan kembar tersebut tampil dalam satu video menceritakan perkara sebenar berlaku sepanjang persekolahan dan punca mereka mendapat keputusan corot.

Menurut mereka, di awal mereka memasuki sekolah tersebut ramai yang teruja dan sukakan mereka, tetapi sewaktu di tingkatan dua ramai yang menjauhkan diri daripada mereka. Malah, mereka mendakwa dibuli sehingga menjadi tertekan.

Mereka juga mendakwa guru-guru juga tidak membantu mereka sehingga mereka engggan ke sekolah mahupun menghadiri peperiksaan. Dalam pada itu, mereka juga tertanya-tanya apa yang membuatkan semua orang termasuk guru menjauhi mereka.

Turut menceritakan satu detik hitam berlaku, Ieka memberitahu pernah dikejar oleh seorang pelajar lelaki di sekolah sehingga trauma. Apabila aduan dibuat, guru menvduh dirinya seorang yang gatal.

Meskipun ibu mereka sering memberikan semangat untuk meneruskan persekolahan sehingga tamat sekolah, namun mereka mengakui tidak tahan dengan tekanan diberikan.

Sumber: Vitdaily.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s