Alasan yang tidak munasabah.

ALASAN lelaki untuk menemani teman wanitanya bermalam di sebuah bilik hotel di Pekan Jitra, di Jitra, bagi memudahkan mereka ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di Alor Setar tidak menjadi apabila mereka dicekup berkhalwat semalam.

Wanita berusia 20 tahun yang menetap di Pendang itu dikatakan hendak menjalani rawatan di HSB berikutan kakinya yang cedera selepas terbabit dalam kemalangan sebelum ini.

Lelaki berusia 21 tahun yang berasal dari pekan ini pula memberi alasan itu untuk mengelak dari dicekup pihak berkuasa, namun gagal.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Penguatkuasaan Undang-Undang Syariah, Jabatan Agama Islam Kedah (JAIK), Syeikh Radzi Abdul Mutalib berkata, jarak Pendang ke Alor Setar lebih dekat dari Jitra dan tidak masuk akal apabila mereka sanggup bermalam di situ untuk ke hospital berkenaan.

Beliau berkata, mereka dicekup jam 11.40 malam oleh sepasukan anggota penguat kuasa JAIK dalam operasi di sekitar daerah ini.

“Ketika dicekup, lelaki itu ditemui berseluar pendek tanpa baju, manakala wanita itu memakai kemeja-T serta berseluar pendek dan berselimut di atas katil.

Sumber :Harian Metro

Sumber gambar: Harian Metro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s