Padah menumpang kereta lelaki tidak dikenali

TINDAKAN wanita berusia 20 tahun menumpang kereta lelaki tidak dikenali membawa padah apabila dia dirogol individu terbabit di kawasan pembuangan sampah di Kampung Mak Chili, Chukai, Jumaat lalu.

Menurut sumber, kejadian berlaku sewaktu mangsa menunggu bas di perhentian bas di kampung itu untuk ke rumah kakaknya di Kampung Gong Limau, pada 9 pagi.

“Sewaktu menunggu bas, mangsa didatangi seorang lelaki memandu kereta Proton Saga yang kemudian mempelawa wanita terbabit menaiki kenderaannya.

“Wanita itu setuju sebelum lelaki berkenaan membawa mangsa ke kawasan pembuangan sampah sebelum mencabul mangsa.

“Tidak cukup dengan itu lelaki berkenaan turut merogol wanita terbabit sebelum meninggalkan mangsa di tepi jalan di Kampung Gong Limau,” katanya.

Beliau berkata, susulan kejadian itu, wanita terbabit meminta bantuan kakak angkatnya sebelum membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kemaman pada hari sama.

Katanya, wanita terbabit mengingati plat kereta terbabit dan sudah memberi keterangan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Sementara itu Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian rogol terbabit.

“Susulan laporan berkenaan, polis menahan seorang lelaki berusia 38 tahun bagi membantu siasatan berhubung kes terbabit.

“Semakan mendapati lelaki terbabit tidak memiliki sebarang rekod lampau dan hasil saringan ujian air kencing mendapati dia negatif dadah.

“Bagaimanapun, suspek kini direman selama enam hari sehingga 31 Oktober ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana rogol,” katanya.

Sumber : Harian Metro

Gambar sekadar hiasan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s