Bunuh diri akibat tekanan hidup dengan gaji RM1,000 sebulan.

Apabila terlibat dalam kerja bidang pemasaran, memang ada masanya pendapatan yang diperolehi tidak menentu kerana ia bergantung kepada komisyen yang diperolehi.

Justeru, kebanyakkan golongan muda yang terlibat memulakan kerjaya dalam bidang pemasaran sering mengalami masalah kewangan, sehingga menyebabkan tekanan perasaan

Baru-baru ini, seorang lelaki dilaporkan menamatkan riwayatnya sendiri dengan bertindak terjun daripada apartment rumahnya di Cheras dan maut di tempat kejadian.

Menurut salah seorang kenalan, mangsa dikatakan mengalami masalah kewangan berikutan gajinya yang sangat sedikit iaitu RM1,000 sebulan kerana komisyen yang diterima tidak banyak.

Difahamkan juga, keluarga mangsa tidak bersetuju dia bekerja sebagai jurujual kad kredit, dan disebabkan itu hubungannya bersama keluarga menjadi renggang.

Kes diklasifikan sebagai bunuh diri dan mayat mangsa telah dibawa ke hospital bagi tujuan bedah siasat. Tekanan ada masanya memang sukar untuk diatasi, oleh itu orang sekeliling perlu memaikan peranan dan cuba untuk membantu.

Sumber: World of Buzz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s